hakkımda

Resimde Can Kırca görünüyor. Üzerinde formal ceket ve beyaz gömlekli.

 

Merhaba, ben Can. 1990 yılında görme engelli bir birey olarak dünyaya geldim.
Teknolojiye olan ilgim, 7-8 yaşlarındayken tek bir bilgisayarı olan bir ilkokulda başladı. Hatırlıyorum da, ekran okuyucu kullanarak kod yazmak, yazılan kodların anında kurguladığım sayfalara dönüşmesini görmek bende olağanüstü bir his uyandırmıştı. İlk kod satırlarımı 2005 yılında ASP dilinde yazdım ve aynı yıl, Noktahost’un Messenger’da tanıştığı meraklı bir öğrenciye sağladığı ücretsiz hosting hizmetiyle yayınladım. Şükür ki bugün IIS’ın MDB’ler için istediği okuma-yazma izinleriyle uğraşmaktan kurtulduk. Yıllar geçti, teknolojinin hızına yetişmek bazen zor olsa da hep oyunun içinde kalmayı başardım. Şu anda 13 yılı aşkın süredir profesyonel olarak bilişim sektöründe yer alıyorum ve evet, hâlâ öğrenmeye devam ediyorum.

Neler Yaptım?

Aslen İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümü mezunu olsam da, kariyerim boyunca IT sektöründe birçok farklı alanda çalışma fırsatı buldum. İlgilendiğim yazılım dillerinin yanı sıra, donanım, ağ teknolojileri, açık kaynak kodlu yazılımlar ve Linux ve türevi işletim sistemleri üzerine fazlaca mesai harcadım. Lise son sınıfta Çizgi Telekom (Natro)’da Uzaktan Destek Uzmanı olarak çalışıyordum. Üniversite yıllarımda yaklaşık 8 sunucu ile 400+ firmaya kurumsal hosting çözümleri sağladım. Profesyonel kariyerime Türk Telekom’la adım atıp, yolculuğuma Apple’da devam ettim. Burada edindiğim tecrübeler, kariyerim üzerinde önemli bir etkiye sahip. Apple’da çalışırken aynı zamanda ilk yurtdışı deneyimimi yaşadım ve şirketin seçtiği 4 kişi arasında yer almak özgüvenimi perçinledi. Bu deneyim sayesinde teknolojiye sadece bir kullanıcı gözüyle değil, aynı zamanda bir çözüm üreticisi olarak bakmayı öğrendim. Özellikle erişilebilirlik çözümleri üzerine yoğunlaştım ve bu alanda farkındalık oluşturmak için çaba sarfettim.

Katıldığım ulusal ve uluslararası etkinlikler arasında, davetli/konuşmacı olarak yer aldığım Google BigTent, DigitalAge ve Cloud Fest gibi önemli organizasyonlar bulunuyor. Özellikle müzik yazılım ve donanımlarının erişilebilirliği üzerine yaptığım bazı çalışmalarım Amerika’da yer alan dergi ve sitelerde yayınlandı.

Bilişim alanında yıllardır çalışıyorum ve birçok firmanın beta test süreçlerine katkı sağladım. Teknoloji benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda günlük hayatımı kolaylaştıran bir araç. Akıllı ev teknolojilerine duyduğum ilgi de bu doğrultuda gelişti.

Neler Yapıyorum?

Profesyonel kariyerime Hepsiburada’nın Ar-Ge bölümünde devam etmenin yanı sıra, kurumlara teknoloji danışmanlığı veriyor, çeşitli işbirlikleriyle içerik üretimi yapıyorum. Nihayet hazırlıklarını tamamladığım bu sitede ve podcast yayınımda teknolojiye dair deneyimlerimi paylaşmayı hedefliyorum. Güncel teknolojileri yakından takip ederek, yazılım geliştirme ve akıllı ev teknolojileri üzerine çalışmalar yürütüyorum. Müzik ve kitaplar hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Bunlara ek olarak, eşimle birlikte mümkün olduğunca farklı ülkelere seyahat ederek kültürel ve entelektüel birikimimizi artırmaya çalışıyoruz.

Eğer selamlaşmak isterseniz iletişim sayfasındaki formu kullanabilirsiniz, görüşmek üzere!